Mosoly: Mosoly ... töltöttkáposzta recept

Szeretettel köszöntelek a Varázsolj........ mosollyal közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 228 fő
  • Képek - 261 db
  • Videók - 42 db
  • Blogbejegyzések - 291 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Varázsolj........ mosollyal vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Varázsolj........ mosollyal közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 228 fő
  • Képek - 261 db
  • Videók - 42 db
  • Blogbejegyzések - 291 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Varázsolj........ mosollyal vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Varázsolj........ mosollyal közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 228 fő
  • Képek - 261 db
  • Videók - 42 db
  • Blogbejegyzések - 291 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Varázsolj........ mosollyal vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Varázsolj........ mosollyal közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 228 fő
  • Képek - 261 db
  • Videók - 42 db
  • Blogbejegyzések - 291 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Varázsolj........ mosollyal vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Ha az oreg sarki gesztenyefa alatt elhaladva, szemunkkel kovetve a

varjuk  repuleset meglepetten vesszuk eszre, hogy agai kozott fellatunk

az egig, es ha a fiatalasszonyok kezdenek kozelebb bujni ferjeikhez,

ezzel advan hangsulyt annak a tenynek, hogy bekoszontott az osz, es

feltetlenul szukseguk van az uj bundara, akkor egyre jobban közeledik a

zuzmaras disznosivitassal es palinkaillattal teli hajnalok ideje.

Ha a termeszet tudna, hogy mino nagy oromet okoz vele egyeseknek- na

nem annyira a disznonak-, talan meg sietett is volna egy kicsit, mert

bevallom, hogy en mar keszitettem az iden toltottkaposztat, aminek az

ideje igazan csak most fog eljonni. Nem olyan nagy bun ez annak a

szemeben aki szinten szerelmese ennek az igen kiados egytaletelnek.

Tobbeknel okoz szivdobogast, mint mondjuk a pacalporkolt.:)))

Hogy sok haragosom van a disznok kozott, azt foleg annak tudom be, hogy

imadom a fustolt sertescsulkot, es ennek hire kelt.

De ha minel elobb elvezni kivanjuk  e cikk letrejottenek okozojat, annak

izet es illatat, nosza fogjunk hozza.

Az asztalon ott sorakoznak egymas mellett a szereploi a mai eloadasnak.

A legbuszkebben a szepen fejlett fustolt csulok tekintget ki egy hideg

vizzel toltott talbol, amibe azert tettuk, hogy a keszulendo finomsagot

ne tudja elsozni. A tal mellett egy feher fustoletlen tarsa fekszik.

Mogottuk egy talban vegyes daralthus diszno- ill. marhahusbol fele-fele

aranyban, hogy bekesen megferjenek egyutt.

Mellettuk frissen pucolt hagymak kergetoznek a fuszertartok korul, és

a sort a szinten talban varakozo savanyukaposzta halom zarja le.

A hagymat aprora vagva megpiritjuk es felet a daralt hushoz adjuk, amit

soval, borssal, csipetnyi pirospaprikaval es Vegetaval fuszerezunk.

Felig keszre fozott rizst adunk hozza, amire ket tojast utunk.

Az egeszet nagy gonddal osszekeverjuk es felretesszuk, hogy a talban

levoknek legyen idejuk szepen osszeismerkedni.

Fogjuk a megmosott sima csulkot, eles kessel es nagy szorgalommal a hust

levagjuk a csontrol. Ha kisebb darabok nagyon ragaszkodnanak eddigi

helyukhoz, hagyjuk oket, kesobb ok fognak onkent a csontnak hatat mutatni.

A lefejtett hust kockakra vagva egy edenybe tesszuk, hagyva idot neki

ama nemes celra valo felkeszuleshez, mire teremtodott.

Fustolt tarsat kivesszuk a vizbol es vele is hasonlo modon jarunk el.

Elovesszuk a megfelelo fazekat a helyerol, de ezuttal ne a fulenel

fogjuk meg, mert amint meglatja mino dolgokat szandekozunk beletolteni,

ugy ellagyul a boldogsagtol, hogy fule szakadtaval labunkra eshetne,

ahol csak kart okozna akaratlanul is.

Hogy a kaposzta se erezze magat sokaig elhagyottnak, egy jo adagot

kiveszunk belole es szurobe tesszuk. Folyo hideg viz alatt atmossuk,

majd tobbszor jol kinyomkodjuk. Igy jarunk el a tobbi reszevel is.

Egy mareknyit kiveszunk belole, ujjaink kozott fellazitva szep vekonyan

beteritjuk vele a fazék feneket, megborsozzuk majd hozzaadjuk a

megmaradt piritott hagymat.. Erre teszunk egy sort a darabolt fustolthus

kockakbol, amit megszorunk 3-4 evokanal liszttel, majd ujabb

kaposztareteg kovetkezik.

Ezt a reteget meghintjuk piros paprikaval, hogy a kaposztat betakarja.

Mosott baberlevelet dobunk ra, majd a sima huskockakkal fedjuk be a sort.

Ezutan kaposztareteg kovetkezik, amit fustolt hussal takarunk be, nem

megfeledkezve a nemes csontokrol, mert azoknak itt a helyuk. Ujra

betakarjuk kaposztaval es baberlevelet teszunk ra, ketto kell hogy ne

unatkozzon magaban. Most egy sor kovetkezik sima  csulokhusbol, amit

szinten finom kaposztareteggel boritunk be.

Most erkezett el az ideje annak, hogy elovegyuk a tolteleknek bekevert

hust. A leveleket elokeszitjuk, kivagjuk a vastag kocsanyos reszt, hogy

a hajtogatasnal ne tudjon akadalyozni. A husbol a leveleknek megfelelo

nagysagu hosszukas gombocokat formalunk es a levelekbe csomagoljuk, hogy

nemsokara viszontlatva oruljunk neki.

Az igy kello gondossaggal becsomagolt toltelekeket szepen egymas melle

helyezve lassan vegere ertunk teendoinknek. Mar csak az maradt hatra,

hogy a maradek kaposztaval letekarjuk a gombocokat es a regebbi

csulokfozeskor elorelatoan lefagyasztott lebol annyit ontsunk ra, hogy

eppen ellepje. Pici pirospaprikaval meghintve a tetejet elmondhatjuk,

hogy a tolunk telhetot megtettuk.

Lakodalomban vagyunk most -aminek templama a konyha-, hiszen ket

jobban osszeillo part nehezen talalnank, es oltarnak megtette a

konyhaasztal s a naszhoz jo lesz a nagyfazek, mit fedovel takarunk le

nem zavarva a regvart ölelkezest.

S ha egy ora mulva valaki betevedven hozzank hetyken azt kerdezi, hogy

mit fozunk, akkor-ha az illeto nem kulfoldi- nyugodtan adjunk neki ket

hatalmas pofont, hogy sohase felejtse el, a toltott kaposztaval nem

viccelodunk!

 

Címkék: elmúlt karácson y de a töltöttkáposzta.... az tötlöttkáposzta!!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu